Vaseline Kullanım Alanları

Vaseline (Vazelin), ya da diğer adıyla petrol jelatini, hemen hemen hepimizin evinde bulunan, hem ucuz hem de birçok farklı şekilde kullanılan bir ürün . Vazelin kullanmanın yaratıcı yollarını bu yazımda sizlerle paylaşmak istedim.


Dudak nemlendiricisi: Kurumuş ve çatlamış dudakları nemlendirir ve onarır.
Dudak parlatıcısı: Dudaklarınıza ve çevresine sürdüğünüz vazelin, yüzünüze ışıltılı bir parlaklık katacaktır.
Dudaklarınızdaki ölü derileri temizler: Dudaklarınıza vazelin sürdükten sonra birkaç dakika bekleyin. Daha sonra, eski bir diş fırçası yardımıyla, dudaklarınızı fırçalayın. Bu sayede ölü derilerinizden kurtulup, dudaklarınızı da yumuşatabilirsiniz.
Dişlerdeki ruj izini önler: Kusursuz sürdüğümüz ruj sadece dakikalar sonra dişlerimizi kaplamış olur. Buna çözüm olarak ruj sürmeden önce dişlerinize bir miktar vazelin sürebilirsiniz.
El ve ayakları yumuşatır: Elleriniz ve ayaklarınız kuruyup çatladığında, vazelin sürüp eldiven ve çorap giyerek, 10-15 dakika bekleyin. Cildiniz vazelini iyice emdiğinde, ne kadar yumuşak ve pürüzsüz olduğunu göreceksiniz.
Dirsekleri yumuşatır: Her gün vazelin sürerseniz, çatlamış ve kuru dirsekleriniz zamanla yumuşar.
Vücut nemlendiricisi: Banyodan sonra vazelini bütün vücudunuza sürerek ipek gibi bir tene sahip olabilirsiniz. Kuru ciltleri nemlendirir.
Göz makyajı temizleyicisi: En inatçı rimeli bile çıkarır, göz bölgesini rahatlatır.
Peeling: Vazelin ve deniz tuzunu karıştırarak kendi peelinginizi hazırlayabilirsiniz.
Gece kremi: Gece kremi olarak vazelini kullanmak istiyorsanız, öncesinde biraz ısıtmayı unutmayın.
Manikürü korumak için: Oje sürmeden önce tırnaklarınıza biraz vazelin sürerseniz, rengin kolayca uçmasını önlersiniz.
Kaşları nemlendirir ve şekil verir: Yatmadan önce kaşlarınıza süreceğiniz az miktarda vazelin, sadece onları nemlendirmekle kalmayacak; aynı zamanda şekle girmelerini de sağlayacaktır.
Tıraş kremi: Çok ince bir katman halinde tıraş yapacağınız bölgeye vazelin sürün. Çok fazla sürmemeye dikkat edin yoksa tıraş bıçağınızı tıkar. Su kullanmaya gerek yoktur.Vazelin biraz yağlı yapıya sahip olduğundan, cildinizin tıraş sonrasında da yumuşacık, pürüzsüz ve nemli olmasını sağlar.
Aydınlatıcı: Buğulu bir görüntü için, yanaklarınıza ve gözlerinizin altına vazelin sürebilirsiniz.
Krem allık: Rujunuzu biraz vazelinle karıştırırsanız, kendi krem allığınızı elde etmiş olursunuz.
Dengesiz bronzlaşmayı önler: Bronzlaştırıcı losyonlar sürmeden önce, kuru noktalara biraz vazelin sürmeniz yeterli olacaktır.
Parfümün uzun süre kalmasını sağlar: Parfüm sıkmadan önce bileğinize ince bir tabaka halinde vazelin sürerseniz, kokusu daha uzun süre üzerinizde kalacaktır.
Saçlarınızı boyarken cildinizi korur: Saçlarınızı boyamadan önce saç çizginiz boyunca alnınıza vazelin sürerseniz, cildinizi zararlı kimyasallardan korumuş olursunuz.
Saç kremi: Saçlarınızı şampuanlamadan önce, saç derinize biraz vazelin sürmeyi deneyin. Saçlara yumuşaklık ve ışıltı verir.
Saç kırıklarını saklar: Saçınızın ucundaki kırıklara vazelin sürerseniz, onları bir arada tutarak belirgin olmalarını önlersiniz. Fakat bu uygulamayı çok sık yapmayın, çünkü vazelini saçınızdan arındırmak için birkaç kere şampuanlamanız gerek.
Aşınmayı önler: Ayak parmaklarınızın ayağınızla birleştiği nokta ya da topuklarınız gibi, ihtiyacınız olan her yere vazelin sürerek aşınmaları önleyebilirsiniz.
Leke çıkarıcı: Kıyafetlerdeki makyaj lekelerini çıkarır. Lekeyi yıkamadan önce üzerine biraz vazelin sürün ve ardından makineye atın. Lekenin çıkmış olacağını göreceksiniz.
*Bu yöntemi saten ve ipekli kumaşlarınızda uygulamamalısınız.
Ayakkabıların çiziklerini gizler: Rugan ayakkabılarda, çizik olan kısımın üzerine çok az miktarda vazelin sürün, çiziğin kapandığını göreceksiniz.
Topuklu ayakkabı giyerken: Zaman zaman, az da olsa şişen ayaklarımız bize topuklu ayakkabı giymeyi işkence haline getirebilir. Bu durumu çözmek için ayaklarınıza bir miktar vazelin sürmeniz yeterli olacaktır.
Hassas kulakları korur: Hassas kulaklarınızı her küpe taktığınızdaki yaralardan korumak için, küpelerinizin uçlarını vazeline batırabilirsiniz.
Sıkışan fermuarı kurtarır: Sürekli sıkışan fermuarlara bir son verebilirsiniz. Sıkışan yere bir miktar vazelin sürmeniz yeterli olacaktır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar

Telif Hakları © 2012 Seda Baybek'e aittir.