Regl Sancısı İle Başa Çıkmanın Yolları

Birçok kadın ayın o döneminde sancılardan şikayet eder. Sancılar, hormon benzeri bir işlev gören prostaglandinin sebep olduğu rahim kasılmalarıdır. Bu kasılmalar, rahim duvarını regl dönemine hazırlar. Sancı genellikle hafiftir, bazı durumlarda aşırı olabilir. Hemen ağrı kesicilere yönelmektense, regl sancılarıyla başa çıkmanıza yarayacak yollara başvurabilirsiniz.


İşte regl sancılarıyla başa çıkmanız için birkaç ipucu…
  • Dinlenin ve rahatlayın
Ayın bu döneminde dinlenme ve rahatlama çok önemlidir. Yoga ya da meditasyon yaparak dinlenin. Regl döneminiz öncesinde ve esnasında iyi uyumanız da huzursuzlukla başa çıkmanız açısından önemlidir.
  • Spor yapın
Pek spor yapacak gibi hissetmiyorsanız da deneyin. Egzersiz çok daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Aslına bakarsanız araştırmalar “o dönemde” egzersiz yapmanın çok iyi sonuçları olduğunu gösteriyor. Haliniz yoksa bile hafif esneme ve germe hareketleriyle sancıları rahatlatabilirsiniz. Bu da kötü bir fikir gibi geliyorsa, yapmayın. Vücudunuzu dinleyin çünkü size neyin iyi geleceğini sadece siz bilirsiniz.
  • Sıcak bir duş ya da sıcak su torbası
Bazıları sıcak sever! Sıcak suyla doldurulmuş bir küvet sancılara çok iyi gelebilir. Ya da sıcak su torbası deneyin!
  • Gıda takviyesi alın
Doktorunuzla hangi takviyeleri alabileceğiniz hakkında konuşun. B1 vitamini ve magnezyumun regl sancılarını hafifletebilir.
Doktorunuzla konuşun
Eğer sancınız aşırı miktardaysa, sizin için doğru olan tıbbi yöntemleri doktorunuzla konuşun. Örneği hormon dengesi için doğum kontrol hapı kullanabilirsiniz.

Ayrıca, en iyi pedi kullandığınızdan emin olun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar

Telif Hakları © 2012 Seda Baybek'e aittir.