Yaza Hazır Mısınız?

Yazın gelmesine sayılı haftalar kaldı. Peki bikinilerinizi giymeye hazır mısınız? Yazı en iyi şekilde nasıl karşılamalıyız gelin birlikte öğrenelim;


Cilt bakımı:
1. Güneşe çıkmadan önce yapılması gerekenlerin başında epilasyon geliyor. Cildinizi istenmeyen tüylerden arındırmalısınız. Jilet ya da her yere taşıyabileceğiniz epilator pratik birer seçenek olacaktır. 
2. Cildinizin canlı ve pürüzsüz görünmesi için ikinci adım peeling olmalı. Böylece hem eşit bir bronzluk sağlamış hem de ton farklılıklarını önlemiş olacaksınız. Dizler ve ayaklar daha kuru bölgeler olduğundan peeling sırasında buralara özel ilgi göstermelisiniz.
3. Güneş ışınları cildinizi kurutacağı için öncesinde nem takviyesi yapmak gerekiyor. Vücudunuza günde en az bir kere nemlendirici uygulamalısınız. Biraz renk de almak istiyorsanız ciltteki melanin pigmentlerini harekete geçirecek nemlendiricileri tercih edebilirsiniz.

Saçlara koruma kalkanı:
1. Güneş saçınıza da zarar verir. Cildiniz gibi saç tellerinizi de kurutan güneşe çıkmadan önce saçlarınızı güçlendirip önlem almakta fayda var. İşe duşta nemlendirici kullanmakla başlayın. Saçı kurutmayan, ağırlaştırmadan temizleyen ürünlere yönelin. Şampuanı iyice durulayın ki kalıntıları zamanla saçınızı matlaştırmasın.
2. Haftada bir ya da iki kez doğal içerikli bir serumla saçınıza ekstra nem verin. Saçın uçlarına doğru uygulayacağınız serum kuruma sonucu kırılmaları önleyecektir. 
3. Daha parlak saçlar için ayda bir gün saçınızı tümüyle arındıracak bir şampuanla temizleyin.

Kaslarınızı güçlendirin:
1. Kış boyunca spor salonunda ter dökmeye fırsatınız olmadıysa da sorun yok. Bir süre yediklerinize dikkat edin ve harekete geçin. Evde yapacağınız birkaç hareketle üst karın kaslarınızı daha da güçlendirebilirsiniz. 
2. Bunlardan biri Roll Up + Criss Cross hareketi. Dizleriniz 90 derece bükülü sırt üstü uzanın. Elleriniz başınızın arkasındayken başınızı yukarı doğru kaldırın ve nefes verin. Gövdenizi ilk önce sağa bükün, bunu yaparken sol ayağınızı ileri uzatın. Başınızı yere bırakmadan aynı hareketi tam ters yöne doğru yapın. 18 uzun tekrar yapın.
3. Aynı hareketi bacaklarınızı havaya kaldırıp 90 derece bükerek (table top pozisyonunda) tekrar edebilirsiniz. Popo ve bacaklarınızın fit olması için de her gün evde squat hareketi (yani bacaklarınız omuz genişliğinden biraz daha fazla açıkken oturur gibi yapmak). On beşer tekrardan üç set yeterli olacaktır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar

Telif Hakları © 2012 Seda Baybek'e aittir.