Uniq2go Protein Bar (Protein Çikolatası)

Sizleri acayip tok tutan, az kalorili, katkısız ve koruyucusuz ama bir o kadar da lezzetli çikolatalar ile tanıştırmak istiyorum. Lezzetin yeni adı: Uniq2go protein bar! 4 ayrı çeşidi ile piyasaya sunulan protein barlar %100 doğal, sağlıklı içeriği ile dikkat çekiyor. Uniq2go barların tümü, soğuk işlenmiş ürünlerdir. Bu ısıl işlem görmediği anlamına gelir. Besleyici özelliklerini, vitaminlerini korumasını sağlar ve taze olur. Uniq2go barlar %100 doğal ve sertifikalı girdiler ile imal edilmektedir. İçeriğindeki lif ve proteinler sayesinde uzun süre tok tutuyorlar. Diyet dostu bir çikolata da diyebiliriz. Öyle ki piyasa da bulunan çoğu diyet üründen daha az kaloriye sahipler. Tam bir tok tutucu ara öğün. Glutensiz olduğu için, çölyak hastaları ya da gluten sindirimi ile ilgili sorunları olanlar da rahatlıkla tüketebilirler.


Uniq2go içerisinde ne yok? ;

  • Bugday, gluten,soya,mısır,mısır şurubu, nişasta
  • Kolestrol,trans yağ, lesitin, şeker alkolü, domuz yağı
  • Yapay tatlandırıcı, yapay aroma, renklendirici, dolgu
  • Kimyasal, koruyucu, katkı maddesi, zamk, bağlayıcı
  • Şeker ilavesi, yağ ilavesi ve sukraloz

Uniq2go içerisinde ne var? ;

  • %100 doğal olan, hurma, hurma suyu, süt proteini, peynir altı suyu proteini, bazısında süt tozu, kakao kitlesi, kakao, bazısında kuruyemiş, ve gerçekten %100 doğal (doğala özdeş değil !) aromalar: badem, portakal, nane, vanilya...
  • POWER adını taşıyan siyah ambalajlı en yoğun içerikli sportif Uniq2go %1’in altında laktoz içeriyor.
*Uniq2go protein barları, açtıktan sonra kısa sürede tüketmek lazım. Ama açılmadan, normal koşullarda 8 ay lezzetinden ödün vermiyor. Bu 8 ay son kullanma-tüketim tarihi değil. Tavsiye edilen son tüketim tarihi. Bu da demek oluyor ki, Uniq2go sekiz ayda mikrobiyolojik olarak bozulmuyor, şartlara bağlı olarak az da olsa sertleşip ilk zamanki lezzetinden biraz uzak düşmüş olabiliyor. Ürünlerin sertleşmesinin nedeni ise, içerisinde nemlendirici olmaması. Ancak sertleşmiş olması tüketilemeyeceği anlamına da gelmiyor. İster sertleşmiş haliyle tüketebilirsiniz, isterseniz de paketini çıkarttıktan sonra mikrodalga fırında ısıtarak gevşemesini sağlayabilirsiniz (denatürasyona yola açacağını unutmayın).

Denatürasyon nedir?; Denatürasyon, protein veya nükleik asitlerin doğal yapısında mevcut olan sekonder, tersiyer ve kuaterner yapılarının bazı fiziksel (yüksek sıcaklık, radyasyon) ve kimyasal (kuvvetli asit veya baz, organik çözücüler (alkol, kloroform vb.), yoğun inorganik tuz çözeltisi) dış etkilerle bozularak primer yapılarına dönüşmeleri sürecidir.


Uniq2go, şeker içermemesine karşılık, tadını içeriğindeki hurmadan alması sebebi ile diyabet hastalarının doktora danıştıktan sonra tüketmelerinde fayda var. Düşük glisemik endeks karakteristikli ancak diabetik  bir ürün değil. Ayrıca hamile ve emzirenlerin de tüketmeden önce doktorlarına danışmalarını öneririm. ''Peki kimler tüketebilir?'' derseniz; 3-99 yaş aralığında herkes. Choco light için alt yaş sınırı sadece 1 (bir). İş adamı, ev kadını, iş kadını, ev adamı, okul çocuğu, oyun çocuğu, çok çalışan-boşta gezen, sporcu, seyirci, az yaşlı, çok yaşlı herkes tüketebilir. Okulda, vapurda, trende, uçakta, garda, durakta, terminalde, deniz kenarında, dağ başında, ormanda, balık tutarken, yürürken, koşarken, yelkende, bisiklete binerken, araba kullanırken, maçta (ister oynayan ister seyreden), seyahatte ya da evde, misafirlikte, gizlice ya da alenen canınızın istediği her an her yerde tüketebilirsiniz. Ayrıca benden size tavsiye buzdolabında muhafaza ettiğinizde soğuk soğuk tüketmek çok daha zevkli oluyor :)

Yorumlar

Popüler Yayınlar

Telif Hakları © 2012 Seda Baybek'e aittir.