Sağlıklı Atıştırmalığın Adı: KURME


Ara öğünlerinizde abur cubur mu tercih edersiniz? Yoksa sağlıklı atıştırmalıklar mı? Sağlıklı atıştırmalık diyenlerinizi duyar gibiyim :) Peki ya sağlıklı atıştırmalıklardan hangisini tercih edersiniz? Kuru yemiş mi? Yoksa kuru meyve mi? Size ikisini aynı anda tek bir pakette tüketebileceğinizi söylersem ne dersiniz? Kurme içerisinde hiç bir katkı maddesi, gluten içermeyen, vegan dostu, enerji veren sağlıklı atıştırmalıklarını piyasaya sundular. Bir çok paketli ürünleri mevcut. Ürünleri KURME web sitesinden inceleyebilirsiniz. Ben 4 ayrı ürününü deneme fırsatı buldum. Bunlar; kuru meyve ve kuru yemişli karışım, dutlu gojili karışım, meyve topları ve meyveli barları. İçlerinden en çok sevdiğim tabi ki hepsi :)


KURME kuru meyve ve kuru yemişli karışım içerisinde; kesilmiş kuru kayısı, kesilmiş hurma, kesilmiş kuru incir, çiğ badem, çiğ fındık ve kuru üzüm bulunuyor.


KURME dutlu gojili karışım içerisinde; kuru beyaz dut(%77), kuru goji berry(%9,5), ayçiçeği çekirdeği(%9,5) ve kabak çekirdeği(%4) bulunuyor.


KURME  meyve toplarının 3 farklı çeşidi mevcut;
  • Chialı kakaolu meyve topu içerisinde; hurma(%84), kakao(%4) ve chia(%12) bulunuyor ve dışı chia tohumu ile kaplanmış.
  • Hindistan cevizli kakaolu meyve topu içerisinde; hurma(%93), kakao(%4) ve hindistan cevizi(%3) bulunuyor ve dışı hindistan cevizi ile kaplanmış.
  • Elmalı kakaolu meyve topu içerisinde; hurma(%84), kakao(%4) ve elma(%12) bulunuyor ve dışı minik elma kurusu parçaları ile kaplanmış.

KURME barların 4 farklı çeşidi mevcut;
  • Hindistan cevizli meyveli bar içerisinde; hurma(%65)i hindistan cevizi(%20), kakao(%8), kaju(%6) ve chia tohumu(%1) bulunuyor.
  • Chialı meyveli bar içerisinde; hurma(%72), ay çekirdeği(%9), kaju(%8), kakao(%8) ve chia tohumu(%3) bulunuyor.
  • Goji Berryli meyveli bar içerisinde; gün kurusu kayısı(%30), hurma(%29), kuru üzüm(%29), ay çekirdeği(%9) ve goji berry(%3) bulunuyor.
  • Portakallı meyveli bar içerisinde; kuru incir(%30), hurma(%28), kuru üzüm(%22), ay çekirdeği(%10), kuru elma(%5), kuru portakal(%3), tarçın(%1) ve chia tohumu(%1) bulunuyor.
Ürünler küçük paketlerde bulunduğu için ofiste, okulda, arabada, sporda rahatlıkla tüketilebilir. Ben özellikle gün içerisinde, yoğun tempoda düşen kan şekerimi dengelemek için ara öğünlerimde atıştırmalıklar tüketiyorum. Kurme ürünleri ile tanıştığımdan beri, ara öğünlerim sayesinde, ana öğünlerime kadar açlık hissetmiyor ve kan şekerimi de dengelemiş oluyorum. Ürünlerin hepsi birbirinden lezzetli. Ayrıca tüm Kurme ürünleri çölyak hastalarının da rahatlıkla tüketebileceği, yüksek enerjili ürünler.

Yorumlar

Popüler Yayınlar

Telif Hakları © 2012 Seda Baybek'e aittir.