Dermokil Extreme Mask - Yağlı Ciltler İçin Maske

Bugün sizlere Dermokil'in Extreme serisine ait olan yağlı ciltler için üretilmiş maskesinden bahsetmek istiyorum. Normal, kuru, yağlı ve akneli cilt tipleri için 4 farklı çeşidi bulunmaktadır. İçeriğinde zengin bileşimlerin (Demir, Magnezyum, Kalsiyum, Bakır, Fosfor) yanı sıra, Badem Yağı, Gül Suyu ve Yeşil Çay gibi bitki ekstraktları ile A, B, E vitaminleri bulunmaktadır. Üründe etkileri kanıtlanmış kil bileşimleri kullanılmıştır. Maske bu değişik kil bileşimleri sayesinde cildin gözeneklerinde biriken yağ fazlalıkları ve kirlerin neden olduğu sivilce, siyah nokta ve akne oluşumu engellemeye yardımcı olur, cildi rahatlatır, pürüzsüz ve mat bir görünüm kazanmasını sağlar.Karma/Yağlı bir cilt tipine sahibim ve bu maske cildime iyi geldi diyebilirim. Cildimde ki yağı dengeledi ve pürüzsüzlük sağladı.


Maskeyi kalın bir tabaka halinde uyguluyorum. Anında  cildime ferahlık veriyor. Haftada 2 kez uyguluyorum. 15 dk bekletip tamamen kuruyup rengi değişince ılık suyla temizliyorum. Ardından cildimi tonikle tekrar silip yağsız bir nemlendirici uyguluyorum. Sonuç yumuşacık, ışıl ışıl bir cilt.


İçeriğindeki zengin maddeler bakalım başka neler sağlıyormuş?;
Kil: Her tür cildi temizler, sıkılaştırır ve besler, toksinleri cildin en derin tabakalarından dışarı çıkarır.
Gül Suyu: Bütün cilt tiplerine uygun olup, dengeleyici temizleyici ve sıkılaştırıcıdır. 
Mentol: Kan dolaşımını hızlandırarak cildi ferahlatır ve antiseptik etkisiyle sivilce oluşumunu engellemeye yardımcı olur.
Kompleks Bitki Ekstreleri: Kadife çiçeği, yeşil çay, ginseng, ıhlamur ve suda çözünen bitki yağları (avokado ve zeytin) ile deri tahrişini azaltır, sebum kontrolünü destekler, deriyi pürüzsüzleştirir. Deriyi nemlendirerek cildi sıkılaştırır.
Yeşil Çay: Çok güçlü bir antioksidan ve cilt uyarıcıdır.
Badem Yağı: Makyaj temizleme özelliği de olan nemlendirici yağdır. Peeling etkisiyle ölü deriyi ciltten uzaklaştırır.
Alkol : Cildin ürünü emilimini hızlandırır.
Üzüm çekirdeği yağı : Nemlendirme, canlılık ve parlaklık. Omega 3 ve 6 yağ asitleri içerir. Cilt yenileyici özelliği sayesinde yaşlanma etkilerini geciktirir. Antioksidan özelliği ile cildi arındırır. Cildin elastikiyetini korur.
Kayısı çekirdeği yağı : Nemlendirme, canlılık ve parlaklık. A vitamini içerir. Kalsiyum, magnezyum ve beta karoten içerir. Bu sayede özellikle cilt yaşlanmaları, cilt lekeleri ve cilt kırışıklıkları gibi cilt sorunlarına iyi gelmektedir. Cilt temizleme özelliği bulunur.
Susam yağı : A, B ve E vitaminleri yanında demir, kalsiyum içerir. Antioksidan özelliğe sahiptir. Yaşlanmayı geciktirici etkisi vardır.
Gliserin : Çok iyi bir nemlendiricidir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar

Telif Hakları © 2012 Seda Baybek'e aittir.