Evde Diş Beyazlatma Yöntemleri


Gülümsediğinizde dişlerinizin yeterince parlak görünmediğinden mi şikayetçisiniz? Sararan dişlerinizin daha beyaz görünmesini mi istiyorsunuz? İşte pratik yöntemlerle evde diş beyazlatma yöntemleri…


Karbonat: Bilinen en popüler doğal diş beyazlatma malzemesidir. Dişleri beyazlatmasının yanı sıra ağızdaki bakterileri ve diğer mikroorganizmaları öldürür, ağızdaki plak tabakasını (diş taşı) temizler.


Sofra Tuzu: Karbonat kadar güçlü olmasa da, sofra tuzu da bilinen diş beyazlatıcılar arasındadır. Ağızdaki bazı mikroorganizmaları öldürür. Anti bakteriyel özellikleri olmasına karşın, tüm bakterileri temizlemez. Yoğun konsantrasyonlu kullanımlarda, diş eti iltihabındaki ödemi azaltıcı etkisi vardır.


Gliserin: Gliserinin fazla bilinmeyen anti bakteriyel etkisi vardır. Bakterilerin bulunduğu bir çözeltiye bir damla gliserin damlatıldığında, ortamdaki tüm mikroorganizma faaliyetlerinin durduğu görülmüştür.


Çilek ve karbonat: Çilek, kanamayı durdurucu bir etki yaparak yüzeydeki zorlanmaları ortadan kaldıran ve plak oluşumunu engelleyen malik asit (beyaz, kristal yapılı, katı organik asit) içerir. Karbonattaki sodyum bikarbonat, köpürmeyi sağlayarak diş yüzeylerindeki lekeleri çıkarır. Çok sık kullanıldığında diş minesine zarar verebilecek bu yöntemi ayda bir ya da iki kere olacak şekilde uygulayın.


Zeytin: Tuzlu suya zeytin koyarak bir müddet bekletin ve daha sonra bu suyla gargara yapın. Diş etleriniz güçlenecek ve diş eti kanamanız varsa ortadan kaldıracaktır. 


Havuç : Çiğ şekilde havucu rendeleyin, ezin macun kıvamına getirin ve fırçanıza koyup, dişlerinizi bunla fırçalayın. Havuç içerisinde dişleri beyazlatmak için özel bir madde içermez fakat
havucun sert yapısı, dişlerinizi temizleyerek, onları beyaz ve çekici bir görüntüye kavuşturur.
Havucun dişlere uygulanmasında herhangi bir mahsur olmadığından dişlerinizi beyazlatmak için, her gün uygulayabilirsiniz. 

Muz: Muzda vücudunuz için gerekli çok değerli besinler vardır.Fakat muz kabuklarının bir işe yaramadığını düşünüp onları çöpe atarız.
Dişlerinizi doğal yönden beyazlatmak için size önerimiz, muzun kabuğunu çöpe atmayın!
Muzun kabuk kısmını ezip macun yapın, bunla dişlerinizi 2-3 dakika boyunca fırçalayın.
15-20 dakika sonra normal diş macununuzla fırçalayın.
Bunu haftada 3 kez uygulayıp, beyaz dişlere kavuşabilirsiniz.


C vitamini içeren gıdalar: C vitamini açısından zengin meyveler dişlerinizi beyazlatmak yardımcı olabilir.Limon, portakal, çilek domates gibi gıdaları dişlerinize uygulayabilirsiniz. Bunları ezip macun yapın, fırçanıza sürüp, birkaç dakika boyunca bunla dişlerinizi fırçalayın.
Biraz dişinizde dursun bu macun, ardından dişinizi yıkayıp durulayın.
Dişleriniz beyazlayacak ve temizlenecektir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar

Telif Hakları © 2012 Seda Baybek'e aittir.