Ülker Kellogg's Tam Tahıllı Çıtır Müsli - Sütlü Çikolatalı ve Fındıklı Gevrek

En önemli öğünümüz olan Kahvaltı, güne enerjik başlamamızda bize yardımcı olurken günlük koşuşturmamızın içinde bize enerji sağlarken gün boyu zinde kalmamızı sağlıyor. Güne istekli başlamada ve elverişli bir şekilde sürdürmede kahvaltıda yenilenlerin önemi büyüktür. Kahvaltıda yeterli protein alımında işi verimi ve konsantrasyonu daha yüksek olur ve kan şekeri düzenli gider ve öğlene kadar açlık hissi hissedilmez. Kahvaltı yapmayanlarda ise anlama ve kavrama hızı düşer.
Hem kahvaltıda hem de ara öğünlerde tam tahıllı, vitaminli ve lif açısından zengin besinler tercih etmek gün içinde ihtiyacımız olan besin öğelerini karşılamamıza yardımcı oluyor.

Kahvaltıda neden yulaf gevreği tüketmeliyiz? ;
  • Sodyum içeriği düşüktür. (Tuz eklenmeye ve sodyum içeriği düşük az sayıdaki kahvaltılık gevreğidir.)
  • Doğal bir enerji kaynağıdır. (Karbonhidrat içeriği ile vücut için gereken enerjiyi sağlar.)
  • Tam tahılldır. (Lif, besin öğeleri ve diğer yararlı bileşenlerin alımına katkıda bulunur.)
  • Lif kaynağıdır. (Sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı olmasının yanında Kolestrol seviyelerinin düşürülmesine yardımcı olur.)
  • B-Glukan içeriği yüksektir. (Kan kolestrol seviyelerinin düşürülmesine yardımcı olan bir lif türüdür.) 
  • B1 vitamini, demir, magnezyum ve fosfor içerir.

Ülker Kellogg's tam tahıllı çıtır müsli de güne aktif başlamamı sağlayan bir ürün oldu. Kahvaltıda almam gereken tüm besin öğelerini tek bir kase yediğimde karşılamış oluyor. Sade yulaf tüketmeyi sevmediğimden, tam tahıllı, çikolatalı ürünleri daha çok tercih ediyorum. Bu nedenle Kellogg's tam tahıllı çıtır müsliyi rafta görür görmez sepete attım. Ayrıca Kellogg's çıtır müsliyi sevmemin bir diğer yanı, içerisinde kavrulmuş fındık bulunması. İçerisine süt eklediğimde o kavrulmuş tat ile birleştiğinde ortaya enfes bir tat çıkıyor. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.

Yorumlar

Popüler Yayınlar

Telif Hakları © 2012 Seda Baybek'e aittir.